Turska Super liga
29

Bašakšehir u 96. minuti ostao bez pobjede, Višća iz penala postigao treći gol u sezoni

K. H.
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Bašakšehira u 96. minuti ostala je bez pobjede protiv Trabzonspora, a meč 9. kola turske Super lige završen je rezultatom 2:2.

U prvom poluvremenu Trabzonspor je bio ekipa koja je imala više prilika da stigne u vodstvo. Prvi su zaprijetili domaći igrači kada je Irfan Kahveci imao dobru šansu, no golman gostiju mu je odbranio šut.

Pred kraj prvog poluvremena Trabzonspor je imao tri izgledne prilike da stigne u vodstvo. Anthony Nwakaeme je u 36. i 38. minuti propustio dvije prilike, a onda Alexander Sorloth u 39. minuti iz dobre pozicije šutira ravno u golmana.

Igrala se 59. minuta kada je igrač Bašakšehira Martin Škrtel igrao rukom, a sudija pokazao na bijelu tačku, što je Daniel Sturridge pretvorio u pogodak i doveo svoj tim u vodstvo.

Samo četiri minute nakon toga, sudija je drugi put pokazao na bijelu tačku, ovaj put u korist Bašakšehira, a siguran realizator bio je Edin Višća koji je poravnao na 1:1, što mu je bio treći gol u ovoj sezoni. U 78. minuti Bašakšehir dolazi do potpunog preokreta kada je Škrtel ispravio svoju grešku iz 59. minute i preciznim udarcem poslao jednu odbijenu loptu u mrežu.

[TWITTER]1188884965800529922[/TWITTER]

Kada su svi očekivali kraj meča, Sorloth nakon kornera postiže gol za 2:2 i svojoj ekipi donosi jedan bod za ostanak na četvrtoj poziciji sa 16 osvojenih bodova. S druge strane, Bašakšehir je na šestom mjestu i ima 15 osvojenih bodova.