Nogomet
0

Bartomeu: Ako Xavi želi otići pomoći ćemo mu

Totalsport
Xavi Hernandez (Foto: EPA)
Xavi Hernandez (Foto: EPA)
Barcelonin predsjednik Josep Maria Bartomeu izjavio je da nema namjeru spriječiti odlazak legendarnog veznjaka kluba Xavija Hernandeza (34) ukoliko on to zaista želi.

Otkako je debitirao za Barcelonu 1998. godine Xavi je ispisao stranice klupske historije, ali prošle sezone pod Gerardom Martinom nije imao željenu minutažu.

Iako je pod ugovorom s klubom do 2016. godine, sve su glasnija medijska nagađanja da je na izlaznim vratima. Za njegovim dovođenjem interes su pokazali brojni klubovi, a među najvećim kandidatima spominje se katarski Al-Arabi.

"On je proveo puno godina u prvoj ekipi i stekao je pravo odluke (o ostanku ili odlasku iz kluba, op.a.). Mi ćemo poštivati njegovu odluku. Na dan kada ode bit će zapisan u historiji kao najbolji Barcelonin igrač. Ako želi ostati s nama bit ćemo oduševljeni, a ako želi otići mi ćemo pomoći. Xavi će se vratiti ovdje jer će biti sjajan trener", rekao je Bartomeu za As.

Barcelona je u utorak predstavila hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića kao novo pojačanje kluba, a upravo bi njegov dolazak mogao dodatno smanjiti Xavijevu minutažu.