"Poraz je previsok"
713

Barišić: Ponosan sam zbog debija za svoju državu, ali su emocije pomiješane

D. P.
Mladi stoper je pokazao da može biti veliko pojačanje za budućnost (Screenshot/BHT)
Mladi stoper je pokazao da može biti veliko pojačanje za budućnost (Screenshot/BHT)
Debitant u dresu nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Adrian Leon Barišić ostavio je solidan utisak protiv Portugala, ali na kraju ističe da su mu osjećanja pomiješana zbog poraza

Mladi stoper Osijeka, koji nikada nije imao dilemu za koga će zaigrati, ističe da je rezultat previsok te da Portugal nije zaslužio slaviti s tri gola razlike.

"Žao mi je zbog rezultata i čini mi se da je previsok, pogotovo ako gledamo prvo poluvrijeme. Žao mi je zbog tog gola kojeg smo primili u posljednjom minutu prvog dijela, a imali smo možda i ozbiljnije prilike do tog trenutka. Golman je moj centaršut izvadio, Džeko je imao top priliku... Kvalitetno smo se nosili, ali smo primili gol u najgorem trenutku i taj gol nas je 'ubio'. Previsoko, ja mislim", rekao je mladi stoper.

Barišić se osvrnuo na svoj debi. Ističe da je ponosan na to što je debitovao za svoju državu i to u utakmici na prepunom Da Luz stadionu.

"Emocije nakon debija su pomiješane. Ponosan sam što sam debitovao za svoju državu i to je poseban osjećaj. Još debi pred 80.000 ljudi, ali je pomiješano s tugom jer mislim da smo zaslužili više. Ovo je mlada ekipa. Protiv Luksemburga je sve osim tri boda neuspjeh. Moramo se tako postaviti i to je najbitnija utakmica, moramo se regenerirati i spremiti te ostvariti pobjedu", dodao je Barišić.

Nakon tri odigrana kola, BiH nije u toliko dobroj poziciji. Zmajevi zaostaju četiri boda za drugoplasiranom Slovačkom, a šest za liderom Portugalom. Te dvije pozicije vode direktno na Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Slijedi nam domaći susret protiv Luksemburga u utorak u Zenici i u toj utakmici je pobjeda i više nego imperativ.