Serie A
0

“Barem sam pijana” je najbolji transparent

Totalsport
Godišnja nagrada za najbolji transparent na stadionima talijanske Serije A otišla je u ruku navijačici Torina. Dotična se proslavila držeći natpis na kojem je pisalo: “Barem sam pijana”.

Ime 22-godišnje navijačice kluba koji je prošle sezone ispao u drugu talijansku nogometnu ligu je Eleonora Ingrassia, a pobjedu je odnijela po sudu komisije u kojoj su, među ostalima, sjedili predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Giancarlo Abete i predsjednik Talijanskog olimpijskog odbora Gianni Petrucci.

Drugo mjesto zaslužio je Milanov navijač koji se izrugivao vezi predsjednika svog kluba Silvija Berlusconija i tinejdžerke Noemi koja ga je nazivala “taticom” i od njega primala poklone.

Tokom prijelaznog roka navijač je držao natpis na kojem je pisalo “Tatice, kupi mi Adebayora. Potpis Noemi”.

I trećeplasirana nagrada iskazala se duhovitošću, a parafrazira filmski klasik “Prohujalo s vihorom”.

Predsjednica Rome Rossela Sensi odbija prodati klub ponuđačima, a njeno ime zapravo je talijanska verzija imena Scarlett, što je dovelo do natpisa: “Postoji li uistinu ponuda, budi poput Scarlett O'Hare, prohuji s vihorom”.

Popularan je kod navijača bio i Interov trener, a najbolji transparent s njegovim imenom zaslužio je četvrto mjesto.

Poruka navijača što misli o njemu glasila je: “Mourinho je naučio talijanski jezik samo zato da bi mogao sra.."

U Top 10 ugurala se šala i na račun Antonija Cassana, tačnije njegove autobiografije u kojoj tvrdi da je spavao s više od 700 žena.

“700 žena za Cassana, a mozak mu je i dalje djevičanski netaknut.”