Massimo Moratti
0

"Barcini igrači nisu zaslužili Zlatnu loptu, Sneijder jeste"

Totalsport
Massimo Moratti
Massimo Moratti
Predsjednik nogometnog kluba Inter Massimo Moratti smatra da je izostavljanje holandskog reprezentativca njegovog kluba Wesleyja Sneijdera iz najužeg kruga kandidata za osvajanje Zlatne lopte France Footballa i FIFA-e "nepravedno".

U igri za Zlatnu loptu ostala su samo trojica Barceloninih nogometaša, prošlogodišnji laureat, Argentinac Lionel Messi, te španski reprezentativci Xavier Hernandez i Andres Iniesta. Dakle, na popisu nema Sneijdera, koji je prošle sezone s Interom osvojio trostruku krunu, Ligu prvaka, prvenstvo i Kup Italije, a s Holandijom je dogurao do finala Svjetskog prvenstva u Južnoj Africi.

"Držim da je izbor jako nepravedan. Sneijder je imao fenomenalnu sezonu i s klubom je osvojio sve što je mogao. Po meni, on nije samo zaslužio ući u krug trojice kandidata za Zlatnu loptu, već i uzeti glavnu nagradu. Nije u redu dati Zlatnu loptu nekome ko nije baš cijelu godinu igrao na najvišem nivou, iako su u pitanju redom klasni igrači", izjavio je Moratti, ciljajući, jasno, pritom na Xavija, Iniestu i Messija, trojicu kandidata za Zlatnu loptu.