Nogomet
8

Barcelonu sudijski zvižduk spasio od automatskog poraza od Real Sociedada

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Barcelona je proteklog vikenda remizirala u gostima protiv Real Sociedada (1:1), ali samo pukom srećom izbjegla je automatski poraz pošto je posljednji sudijski zvižduk spriječio uvođenje igrača koji nema pravo nastupa za Barcelonu, pišu španski mediji.

Naime, trener Barcelone Luis Enrique želio je uvesti 21-godišnjeg štopera iz Brazila Marlona koji je ovog ljeta stigao na posudbu iz Fluminesea, ali prema pisanjima španskih medija on nema pravo nastupa prije Božićne pauze, jer je njegova dokumentacija kasno završena.

Marlon je u igru trebao ući u sudijskoj nadoknadi umjesto Gerarda Piquea koji se povrijedio. Ipak, Barcelonu je spasio sudija koji je svirao kraj tako da nije došlo do izmjene.

Brazilac je već igrao za Barcelonu u ovoj sezoni, ali u Ligi prvaka protiv Celtica pošto su njegovi papiri za nastup u evropskim takmičenjima na vrijeme završeni.

Da je Marlon nastupio protiv Real Sociedada onda bi Barcelona upisala automatski poraz rezultatom 3:0. U tom slučaju Real Madrid bi bježao sedam, a ne šest bodova Blaugrani pred njihov međusobni sudar u El Clasicu na stadionu Camp Nou narednog vikenda.

Rezultat svega toga je to da Marlon nije uvršten u Barcelonin tim za večerašnji susret u Kupu Kralja protiv Herculesa te neće nastupati za klub u nacionalnim takmičenjima prije januara.