La Liga
30

Barcelona u prvom poluvremenu slomila Levante za 15. pobjedu u sezoni

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Barcelone upisala je četvrtu uzastopnu pobjedu u španskoj La Ligi, a katalonski klub je na svom terenu pobijedi Levante rezultatom 3:0.

Od početka utakmice bilo je jasno da Levante nema šta tražiti na Camp Nou, a raspoloženi domaći igrači u vodstvo su stigli već u 12. minuti susreta.

Lionel Messi odigrao je sjajnu akciju sa defanzivcem Albom, a onda nakon povratne lopte sjajno pogodio uz samu stativu za vodstvo domaćih od 1:0. Barcelona je nastavila s napadima u pokušaju da postigne i drugi pogodak, a dvije odlične prilike propustio je Suarez.

Ipak, Urugvajac je iz trećeg pokušaja bio uspješan. Sergio Roberto s desne strane uposlio je Suareza, a ovaj lijepim udarcem matira gostujućeg golmana za 2:0.

U drugom poluvremenu Barcelona je pokušavala postići i treći pogodak, a konačnih 3:0 postavio je Paulinho u 93. minuti susreta. Ovom pobjedom Barcelona je stigla do 48 boda u ovoj sezoni te nakon nekompletnog 18. kola ima devet bodova više od Atletico Madrida i čak 17 bodova više od Real Madrida koji ima dvije utakmice manje.