Već traže pojačanja
104

Barcelona traži novog lijevog beka, Sead Kolašinac jedna od opcija

Klix.ba
Sead Kolašinac (Foto: EPA-EFE)
Sead Kolašinac (Foto: EPA-EFE)
Lijevi bek Arsenala i nogometne reprezentacije BiH Sead Kolašinac jedna je od sedam opcija za Barcelonu u narednom prijelaznom roku, pišu španski mediji.

Barcelona, barem prema pisanju tamošnjih medija, ove godine neće napraviti grešku kada je riječ o kompletiranju igračkog kadra prije početka sezone, a oni će pored lijevog beka pokušati dovesti još jednog napadača i štopera.

Jordi Alba će vrlo vjerovatno i sljedeće sezone biti prva opcija na lijevoj strani, iako je činjenica da je ove godine napravio nekoliko velikih grešaka, a pored njega Barcelona sljedeće sezone želi imati još jednog igrača na ovoj poziciji.

Barcelona na raspolaganju ima 30 miliona eura za novog lijevog beka, a potencijalna pojačanja su: Wendel, Sead Kolašinac, Raphaël Guerreiro, Filipe Luís, Alex Telles, Junior Firpo i Juan Bernat.

Kolašinac je ove sezone za Arsenal odigrao ukupno 36 utakmica u svim takmičenjima, a upisao je devet asistencija. On će, zbog povrede u finalu Evropske lige, propustiti dvije naredne utakmice reprezentacije BiH protiv Finske i Italije.