Igra brojki
42

Barcelona strahuje da Atletico i Simeone sprovode lukavi plan s Griezmannovom minutažom

N. K.
Antoine Griezmann (Foto: EPA-EFE)
Antoine Griezmann (Foto: EPA-EFE)
Barcelona je zabrinuta zbog navoda da je Atletico Madrid zabranio Diegu Simeoneu da koristi Antoinea Griezmanna kako ga klub ne bi morao odmah kupiti na kraju sezone, tvrde španski mediji.

Griezmann se prošlog ljeta vratio u Atletico na početnu dvogodišnju posudbu, a madridski klub ima obavezu kupiti ga 2023. godine ako se ispune određeni uslovi.

Naime, morat će potpisati s njim iduće godine ako Francuz odigra 50 posto utakmica za koje je na raspolaganju, ali Barcelona se boji da njihovi španski rivali možda ograničavaju Griezmannovo vrijeme igranja kako bi se spasili od plaćanja transfera vrijednog čak 40 miliona eura, prenosi Sport.

Reprezentativac sa 108 nastupa redovno je igrao pod vodstvom Simeonea u prošloj sezoni te je upisao 37 nastupa u svim takmičenjima.

Odigrao je najmanje 45 minuta u 30 tih utakmica, što znači da je bio na dobrom putu da zasluži stalni prelazak na stadion Wanda Metropolitano.

Međutim, prve dvije utakmice Atletica u La Ligi počeo je na klupi, a Simeone ga je u oba navrata koristio manje od pola sata.