El Periodico
0

Barcelona špijunirala svoje dopredsjednike

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
El Periodico, dnevni list iz Barcelone, u broju od četvrtka donio je ekskluzivnu informaciju da su u nogometnom klubu Barceloni špijunirali četvoricu svojih dopredsjednika.

U listu su spomenuta imena Joana Boixa, Joana Franquese, Rafaela Yustea i Jaumea Ferrea kao žrtava špijunaže. Nedavno je peti dopredsjednik Alfons Godall najavio da će se povući iz kluba skupa s predsjednikom Joanom Laportom kad mu na ljeto istekne mandat.

Za javnost je nakon skandala progovorio direktor kluba zadužen za pitanje sigurnosti, Joan Oliver, objasnivši o čemu se radilo.

  • Istina je da su ekstremne mjere poduzete, ali upravo na intervenciju Franquese, koji nam je došao sa sumnjom da bi ga netko mogao pratiti – ustvrdio je Oliver uz dodatak:

  • Štitili smo i branili naše dopredsjednike, a ne špijunirali. Ako netko nekog hoće špijunirati, onda nije normalno da ga na koncu izvijesti o rezultatu “špijuniranja”.

  • Nismo učinili ništa loše. Bila je to mjera opreza provedena u skladu sa zakonom. Ništa ozbiljno, ništa važno.

  • Franquesa nas je upozorio da bi bilo dobro provjeriti stanje sigurnosti u klubu kroz događaje iz prošlosti, poput prijetnji koje su dolazile, ukradenih računala i baza podataka. Sigurnost nam je vrlo bitna u tom pogledu. Zahtjev dopredsjednika učinio nam se razumnim i samo smo stoga poduzeli potrebne korake. Kako prema njemu, tako i prema ostalim dopredsjednicima.