La Liga
65

Barcelona spektakularnim golovima Messija, Dembelea i Suareza pobijedila Espanyol

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Barcelone pobijedili su na RCDE stadionu u okviru 15. kola La Lige ekipu Espanyola rezultatom 4:0.

Španski prvaci su tako potvrdili pobjedu iz prošlog kola protiv Villarreala i da su krizni dani iza njih, dok se isto ne može reći za njihovog gradskog rivala koji sada ima četiri uzastopna poraza.

U prvom poluvremenu navijači su mogli uživati u odličnom nogometu s velikim brojem prilika s obje strane te dominaciju Barcelone u posjedu lopte. Ipak, za razliku od domaćih, Barca je svoje šanse krunisala i već u prvom dijelu riješila pitanje pobjednika.

Prvi na scenu je stupio Messi fantastičnim pogotkom iz slobodnog udarca u 17. minuti, a raspoloženi Argentinac je devet minuta kasnije asistirao Dembeleu za još jedan prekrasan gol Barce.

U posljednjoj minuti prvog dijela Suarez je iskoristio dodavanje odličnog Dembelea te iz gotovo nemoguće situacije uvećao prednost na tri gola razlike.

I u nastavku su obje ekipe igrale otvoreno, a istakao se i domaći golman Lopez s nekoliko sjajnih intervencija. Ipak, spasa mu nije bilo u 65. minuti kada je fenomenalni Messi još jednom golčinom iz slobodnog udarca ujedno postavio i konačnih 0:4.

Barcelona je zadržala prvo mjesto na tabeli La Lige s tri boda više u odnosu na drugoplasiranu Sevillu, dok je Espanyol na devetoj poziciji.

Tabela: