|

Barcelona se seli s Nou Campa?

Barcelona se seli s Nou Campa?
0
T
Totalsport
2.3.2012. u 14:06
15
komentara
0

dijeljenja
Barcelona se seli s Nou Campa?
Aktuelni španski i evropski nogometni prvak Barcelona mogao bi za nekoliko godina dobiti novi stadion umjesto sadašnjeg, kultnog Nou Camp.
Prema pisanju barcelonskog dnevnika El Munda Deportiva, klupski predsjednik Sandro Rosell i ostali dužnosnici ozbiljno razmišljaju o toj ideji i trebali bi raspravljati o njoj na sjednici Izvršnog odbora kasnije ovog mjeseca.

Klub je ranije razmišljao o obnovi Nou Campa, ali Rosell i njegovi suradnici smatraju da se Barcelona trenutno ne može nositi s ostalim evropskim velikanima koji imaju znatno modernije stadione. Stoga sada razmatraju ideju gradnje potpuno novog kompleksa koji bi, navodno, također trebao biti smješten u četvrti Les Corts u kojoj je i sadašnji.

Naravno o ovoj temi će svoju riječ imati i Gradsko vijeće, ali i Univerzitet u Barceloni na čijoj se zemlji nalazi sadašnji sportski kompleks katalonskog diva. Univerzitet se već godinama želi proširiti tako da bi to moglo biti presudno kod odluke o selidbi sportskih objekata u na neku drugu lokaciju.

Madridska Marca, međutim, piše da je Barceloni ipak prioritet gradnja nove dvorane koja bi zamijenila sadašnju Palau Blaugranu koja ne zadovoljava u potpunosti standarde Eurolige.

Spomenimo još da je nogometna Barcelona ranije igrala na stadionu Camp de la Industria s kojeg se 1922. preselila na Camp de Les Corts. Tamo je ostala do 1957. kada je otvoren Nou Camp, danas najveći stadion u Evropi (99.354 mjesta).
Prijavi grešku


Komentari (15)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...