Bez zajedništva
3

Barcelona se raspada, uništeni autoriteti izašli na vidjelo protiv Atletico Madrida

K. H.
Foto: Screenshot/Youtube
Foto: Screenshot/Youtube
Ekipa Barcelone trenutno se nalazi u velikim problemima zbog loših rezultata koji su ovaj klub znatno udaljili od borbe za titulu prvaka, a kakva atmosfera među igračima vlada najbolje se moglo vidjeti u meču protiv Atletico Madrida.

U tom susretu Barcelona je dva puta imala prednost, no oba puta je Atletico Madrid s bijele tačke stizao do poravnanja, da bi meč na kraju završio rezultatom 2:2, što će ostaviti mogućnost Real Madridu da nakon 33. odigrana kola poveća bodovnu prednost na četiri boda.

Španski mediji pišu da je atmosfera u svlačionici Barcelone poprilično zatrovana, a da igrači nemaju poštovanja prema treneru Quiqueu Setienu i njegovom pomoćniku Ederu Sarabiji, što je ujedno i glavni razlog loših rezultata.

Posebno se to odnosi na pomoćnika Sarabiju koji je na početku mandata u Barceloni bio izuzetno glasan i često je otvoreno kritikovao igrače na terenu, zbog čega je ušao u sukob s Messijem i čini se da se njihov odnos do danas nije popravio.

Tokom pauze u meču protiv Atletico Madrida jedna situacija bila je posebno zanimljiva. Dok su svi gostujući igrači bili u jednom krugu i pomno slušali trenera Simeonea, na drugoj strani igrači Barcelone kao da nikoga nisu slušali, svi su pauzu iskoristili kako bi se osvježili i brzo se vratili na teren, pokazavši tako da ne mare previše za mišljenje trenera i njegovog pomoćnika. Kako je to izgledalo, pogledajte ovdje.

Na kraju, meč je završio rezultatom 2:2, Barcelona je privremeno smanjila zaostatak za Real Madridom na jedan bod, ali Kraljevski klub tek treba igrati svoj meč 33. kola protiv Getafea na svom terenu. U narednoj sezoni, nema sumnje, mnoge velike promjene morat će se desiti u ekipi Barcelone, a čini se i da su dani trenera Setiena odbrojani.