Olakšanje za Katalonce
58

Barcelona se napokon riješila "parazita" koji je godišnje zarađivao 10 miliona eura

N. K.
Umtiti na treningu Barcelone (Foto: EPA-EFE)
Umtiti na treningu Barcelone (Foto: EPA-EFE)
U Barceloni je započela velika čistka prekobrojnih igrača, a među prvima će klub napustiti francuski reprezentativac Samuel Umtiti (28).

Francuz je u Barcelonu stigao u ljeto 2016. godine iz Lyona za 25 miliona eura, ali nakon prve dvije solidne sezone na Camp Nou sve poslije je bilo za zaborav budući da su ga uništile povrede.

Umtiti je sve to vrijeme imao fantastičan ugovor od oko 10 miliona eura na godinu pa ga je Barcelona godinama pokušavala prodati.

Prošle sezone je odigrao samo jednu utakmicu, a ukupno je u šest godina na Camp Nou odigrao svega 133 utakmice u svim takmičenjima.

Barcelonini čelnici su sada odlučili raskinuti ugovor s Umtitijem iako ima ugovor do kraja juna 2026. godine (produžen u januaru ove godine) pa će Francuz dobiti korektnu otpremninu i čiste papire.

Kao slobodan igrač ponovo je zanimljiv brojnim klubovima, a francuski mediji tvrde kako će karijeru nastaviti u redovima Rennesa.

Naime, transfer je navodno već dogovoren, a trener Rennesa Bruno Genesio je insistirao na njegovom dolasku jer ga je ranije vodio u Lyonu pa je upoznat s kvalitetom Francuza.