La Liga
64

Barcelona savladala Valenciju u derbiju kola i postavila novi rekord

Piše: E. B.
(Foto: EPA-EFE)
U derbiju 32. kola na Nou Campu sastali su se Barcelona i Valencia, a slavila je domaća ekipa rezultatom 2:1.

Katalonci su u veoma uzbudljivom susretu došli do nova tri boda upisavši 27. pobjedu u sezoni i na nou Campu već polako počinju odbrojavati utakmice do proslave titule prvaka Španije.

Nakon što su na otvaranju susreta prilike propustili Guedes za goste i Alba za domaće, Barca je povela u 15. minuti. Coutinho je sjajno proigrao Suareza koji je iz prve šutirao i matirao Neta.

Potom je Valencia propustila dvije velike šanse u 20. i 24. minuti preko Guedesa i Rodriga kada je ter Stegen sjajno intervenisao.

U 52. minuti Katalonci su postigli i drugi pogodak. Coutinho je upisao svoju drugu asistenciju, a nakon njegovog ubačaja iz kornera Umtiti je glavom pogodio za 2:0.

Potom je uslijedilo nekoliko šansi Barce, a nisu imali sreće redom Coutinho u 59., Iniesta u 70., te Messi u 78. minuti.

Te promašaje kaznila je Valencia u 87. minuti kada je Dembele skrivio penal kojeg u pogodak uz dosta sreće pretvorio Parejo.

Barca je do trećeg pogotka mogla stići u 90+2. minuti kada je Messi asistirao Denisu Suarezu koji izlazi sam na Neta, ali brazilski golman sjajno brani.

Barcelona je na ovaj način postavila rekord upisavši 39. susret bez poraza zaredom u španskom prvenstvu.

Ostali rezultati: Las Palmas - Real Sociedad 0:1, Leganes - Celta 1:0, Athletic - Deportivo 2:3.

Tabela: