Nogomet
7

Barcelona razmišlja o dovođenju Bacce iz Milana

Klix.ba
Carlos Bacca (Foto: EPA)
Carlos Bacca (Foto: EPA)
Barcelona je navodno zainteresovana za napadača Milana Carlosa Baccu, o čijoj se sudbini mnogo spekuliše u posljednje vrijeme.

Bacca se ranije povezivao s povratkom u bivši klub Sevillu, no, sada su se pojavili izvještaji da je interesantan i čelnicima Barcelone.

Tridesetogodišnji Kolumbijac je kritikovan krajem novembra jer je otišao na utakmicu Seville dok je bio povrijeđen, umjesto da bude uz ekipu Milana i pruži podršku saigračima na utakmici protiv Empolija.

Španski mediji pišu da se Barca raspitivala za Baccu i tokom ljeta, ali su Katalonci na kraju odlučili da dovedu Paca Alcacera iz Valencije.

Alcacer je samo dva puta zaigrao za Barcelonu u La Ligi od početka utakmice, a upisao je i dva nastupa u Ligi prvaka, no 23-godišnji nogometaš još uvijek nije postigao gol.

Barcelona bi stoga mogla zamijeniti Alcacera za Baccu, no, Milan ne odustaje od 30 miliona eura koliko traži za svog napadača.

Trener Milana Vincenzo Montella je potvrdio da će Bacca propustiti utakmicu koju njegov tim igra večeras protiv Rome, a razlog je povreda.