Stiže iz Leganesa
6

Barcelona pronašla novog napadača za 18 miliona eura

K. H.
Martin Braithwaite (Foto: EPA-EFE)
Martin Braithwaite (Foto: EPA-EFE)
Španski list Mundo Deportivo donio je ekskluzivnu informaciju da je Barcelona dogovorila prelazak napadača Leganesa Martina Braithwaitea na Nou Camp u transferu vrijednom 18 miliona eura.

Španska La Liga nedavno je dozvolila Barceloni da potpiše još jednog igrača van prijelaznog roka s obzirom na to da je ovaj klub krajem januara ostao bez Ousmanea Dembelea koji će zbog teške povrede propustiti ostatak sezone, a prema pisanju španskih medija katalonski klub odlučio je u svoje redove dovesti napadača Leganesa Martina Braithwaitea.

S obzirom na to da je La Liga dopustila Barceloni da dovede jednog igrača van prijelaznog roka, pod uslovom da je on iz La Lige, klub s Nou Campa odlučio je platiti odštetnu klauzulu ovom napadaču Leganesa u iznosu od 18 miliona eura, a on bi trebao biti od velike pomoći timu do kraja sezone, odnosno dok se na teren ne vrati Luis Suarez čiji će se izostanak puno više osjetiti nego Dembeleov.

Braithwaite je ove sezone odigrao ukuno 27 utakmica u svim takmičenjima, a uspio se osam puta upisati u listu strijelaca te dodati i jednu asistenciju. Inače, riječ je o napadaču iz Danske koji je rođen 1991. godine, a u Leganes je došao na početku ove sezone.

Prema pisanju Mundo Deportiva, ovaj igrač bi trebao u četvrtak biti predstavljen kao novo pojačanje Barcelone.