Stiže u junu 2018.
0

Barcelona ponudila Iscu 20 miliona eura da ostane u Realu do isteka ugovora

Klix.ba
Isco (Foto: EPA)
Isco (Foto: EPA)
Nogometaš Real Madrida Isco će biti slobodan igrač u junu 2018. godine, a Barcelona je osmislila plan kako bi ga dovela u svoje redove.

Barcelona je odlučila dovesti Isca, ali njegovog transfera iz Reala ovog ljeta neće biti. Umjesto toga, Katalonci su mu ponudili 20 miliona eura da odradi svoj ugovor s Realom do kraja, a da potom dođe na Camp Nou kao slobodan igrač u junu 2018. godine. Novac bi mu bio isplaćen u ratama, a s Barcom bi potpisao petogodišnji ugovor.

Naravno, Real Madrid je nezadovoljan ovakvim potezom rivala, posebno jer Isco ima klauzulu koja ga sprečava da pređe u Barcelonu dok ima važeći ugovor s Madriđanima.

Isco se nedavno povezivao i s PSG-om, on želi igrati standardno, no, trener Reala Zinedine Zidane mu i dalje daje malu minutažu. Trenutno prednost imaju Mateo Kovačić i Lucas Vazquez, tako da Isco mora dijeliti minutažu i sa Jamesom Rodriguezom.

S obzirom da nema garantovanu minutažu, teško je vjerovati da će Isco produžiti ugovor s Realom. Prošle godine je trebao otići na posudbu u Tottenham, no, u posljednjem trenutku je odlučio ostati u Madridu i pokušati se izboriti za mjesto u početnom sastavu Kraljeva.