Nogomet
0

Barcelona ponudila 45 miliona za Cesca

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Kako izvještava Sunday Mirror, evropski nogometni prvak, Barcelona, ponudio je Arsenalu 45 miliona eura za "svog" igrača Cesca Fabregasa.

Od 2000. do 2003. godine je 22-godišnji Cesc Fabregas igrao u mladom pogonu Barcelone, ali nije dočekao dan da potpiše profesionalni ugovor s katalonskim klubom. Te 2003. godine je, na nagovor Arsenea Wengera, Arsenal angažirano ovog veznog igrača koji se u londonskom klubu potpuno afirmirao.

No, još prošle sezone je Barcelona pustila priču u javnost kako želi natrag Fabregasa. Ove sezone su pojačane priče oko takve mogućnosti, a sada, navodno, na stolu stoji 45 miliona eura.

U Barceloni žele pomladiti vezni red, koji unatoč sjajnim igrama, vapi za svježom krvi. Fabregas je po njihovom mišljenju idealan početak nadogradne veznog reda.

Fabregas je, pak, u zadnje vrijeme izjavljivao da konstantno prati, kada stigne, sve što se događa s Barcelonom i da je to klub njegove mladost i najveće ljubavi. Uz to je, nedavno, izjavio sljedeće:

"Ljubomoran sam na način na koji Barcelona igra. Divota je gledati, mogu tek misliti kako je lijepo igrati u takvom sustavu."