La Liga
245

Barcelona ponovo iznenađujuće izgubila, Pjanić od trenera dobio samo 12 minuta

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Barcelone doživjela je šokantan poraz od Cadiza u meču 12. kola španske La Lige rezultatom 2:1.

Već u osmoj minuti meča, Cadiz je stigao u vodstvo protiv Barcelone. Nakon centaršuta iz kornera, štoper Barcelone Mingueza loše je reagovao i šutirao prema svom golu, a iako je to Ter Stegen odbranio na pravom mjestu je bio igrač Cadiza Gimenez koji rutinski pogađa za 1:0 i donosi prednost svom timu.

Odmah je na drugoj strani mogao uzvratiti Coutinho, no šutirao je preko gola, a blizu su bili i Braithwaite te Messi u 17. i 26. minuti, ali neuspješno. Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 1:0 za Cadiz.

Nakon nešto mirnijeg početka drugog poluvremena, Barcelona autogolom Alcale dolazi do poravnanja, no samo šest minuta nakon toga Negredo je iskoristio veliku grešku De Jonga i postigao gol za novo vodstvo domaćeg tima.

Nakon toga, Barcelona je žestoko napala prema golu domaćeg tima; i bh. reprezentativac Miralem Pjanić je ušao u igru u 78. minuti te imao šansu u 87. minuti koju nije pretvorio u pogodak, a do kraja meča rezultat se nije promijenio i Barcelona je upisala četvrti poraz u desetom odigranom meču ove sezone.

S druge strane, sjajni Cadiz popeo se na peto mjesto na tabeli sa 18 osvojenih bodova, a pored današnje pobjede ovaj tim je nedavno srušio i Real u Madridu, s tim da je tada bilo 0:1.

Cadiz - Barcelona 2:1

Tabela: