La Liga
77

Barcelona ponizila Osasunu, Kodro igrao od 73. minute

Piše: E. B.
Foto: EPA
Foto: EPA
U 34. kolu španske La Lige Barcelona u sudaru prve i posljednje ekipe na tabeli je ponizila Osasunu slavivši rezultatom 7:1.

Messi je doveo Katalonce u prednost u 12. minuti. Ukrao je loptu na centri i potom proizveo magiju pred golom Sirigua za 1:0.

Nakon pola sata igre Rakitić je ubacio sa desne strane, a Gomes je zakucao loptu za 2:0, što je bio i konačan rezultat prvog poluvremena.

Torres je u 48. minuti iz slobodnog udarca uhvatio Ter Stegena na krivoj nozi i postigao pogodak, no to kao da je naljutilo domaćina koji je potom iza Sirigua poslao još pet lopti, od kojih su četiri ušle u mrežu u razmaku od samo 11 minuta.

U 56. minuti Gomes je postigao svoj drugi pogodak nakon gužve u kaznenom prostoru gostiju, a potom se u 61. minuti Messi na 20-ak metara od gola poigrao sa dvojicom igrača Osasune i zakucao loptu u mrežu.

U 64. minuti Alcacer je zabio za 5:1, a u 67. minuti Mascherano je iz penala pogodio za 6:1. To je Mascheranu bio prvi pogodak u karijeri u dresu Barcelone. Konačnih 7:1 ostavio je Alcacer u 86. minuti susreta.

Kenan Kodro je za goste igrao od 73. minute kada je zamijenio Leona.