Primera
0

Barcelona pobjedom ispustila vrh ljestvice

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Niti Barcelona ne posustaje. Nakon što je Real Madrid ostvario petu pobjedu u 5. kolu Primere, u istom su uspjeli i branitelji naslova, nogometna momčad Barcelone.

Razlika nakon ovoga kola ipak postoji. Zbog bolje razlike pogodaka vrh su ponovno preuzeli nogometaši “kraljevskoga kluba” čija je gol-razlika 16-2. Katalonski nogometni ponos zabio je jednako, ali i primio pogodak više.

Na gostovanju kod Malage Barça nije imala baš nikakvih problema.

Iz posjeda lopte koji je bio 71 posto u njihovu korist redale su se prilike, a prvu je iskoristio švedski napadač Zlatan Ibrahimović, čiji start iz snova za Barcelonu još uvijek traje. Nikada nitko prije nije postigao barem pogodak u uvodnih pet utakmica za Barcelonu, a upravo se time od subote može dičiti najzvučnije pojačanje kluba u ljetnom prijelaznom roku.

Načeo je Ibrahimović mrežu domaćina laganim dodirom ispružene noge na dodavanje Lionela Messija. Šveđanin je sjajno izbjegao zamku za zaleđe i poentirao u 38. minuti susreta.

Mnogo bolja Barcelona pobjedu je zaokružila u 58. minuti nakon akcije koju je zaokružio Pique. U 86. minuti utakmice crveni karton zaslužio je Luque ostavivši tako domaćina s minimalnim izgledima za preokret rezultata.

Primera, 5. kolo:

Malaga - Barcelona 0-2 (Ibrahimović 38, Pique 58) Real Madrid - Tenerife 3-0 (Benzema 48, 58, Kaka 78) Athletic Bilbao - Sevilla 0-4 (Renato 5, Negredo 20, Kanoute 45, Navas 75)

Kasnije:

Valencia - Atletico

Poredak: 1. Real Madrid 15, 2. Barcelona 15, 3. Sevilla 12, 4. Athletic 9, 5. Mallorca 7 (-1)...