Primera
0

Barcelona pobjednički zaključila sezonu

Totalsport
Bojan Krkić
Bojan Krkić
S mislima na utakmicu finala Lige prvaka, susret na Wembleyju zakazan protiv Manchester Uniteda za 28. ovog mjeseca, nogometaši Barcelone zaključili su nastupe u španskom nogometnom prvenstvu.

Kombinovana je bila ekipa koju je trener Katalonaca Josep Guardiola izveo na travnjak La Rosalede, no ni to nije smetalo već potvrđenim prvacima Primera da protiv domaće Malage upišu pobjedu rezultatom 3-1.

U očekivano otvorenoj utakmici Barcelonini mladići pokazali su više preciznosti i umijeća te su golom Bojana Krkića iz penala u 43. minuti poništili uvodno vodstvo domaćina. Donio ga je Malagi udarcem s nekih desetak metara Seba Fernandez u 31. minuti.

Barcelona je igrala u napadačkoj 4-3-3 formaciji, a osim Krkića na listu strijelaca upisali su se Ibrahim Afellay (prvi gol sezone) i 20-godišnji defanzivac Marc Bartra. Dotičnom je utakmica bila druga ovosezonska, a treća u karijeri za Barcelonin A sastav. Gol mu je bio premijerni, a postigao ga je glavom nakon ubacivanja iz ugla.

Malaga je tako u subotu doživjela dva poraza od Barcelone. Podsjetimo, nešto ranije Unicaja je izgubila u drugoj utakmici četvrtfinala košarkaškog doigravanja za naslov prvaka.

Primera, 38. kolo:

Malaga - Barcelona 1-3 (Fernandez 31 / Krkić 43-11m, Afellay 75, Bartra 84)

Redoslijed: 1. Barcelona 96, 2. Real Madrid 89 (-1), 3. Valencia 68 (-1), 4. Villarreal 62 (-1), 5. Sevilla 55 (-1)...