Ogromne zasluge
38

Barcelona planira odavanje počasti Messiju, Laporta poručio: Uvijek će biti u klubu

K. H.
Joan Laporta (Foto: EPA-EFE)
Joan Laporta (Foto: EPA-EFE)
Prvi čovjek Barcelone Joan Laporta obavezao se da će Lionelu Messiju odati neku vrstu počasti u ovom klubu, a zbog svega što je uradio prije nego je prošlog ljeta bio uvjetovan da pronađe novi tim i u konačnici potpiše za PSG.

Najbolji strijelac Barcelone svih vremena bio je prinuđen napustiti Barcelonu prošlog ljeta kada mu je istekao ugovor, a razlog je bila teška finansijska situacija u kojoj se Barcelona nalazila i s tim u vezi nisu imali nikakav način da Messija zadrže u klubu, osim da im on igra besplatno.

Ipak, Laporta kaže da klub nije zaboravio svog igrača i da će za njega lično Messi "uvijek biti u Barceloni".

"Predvodit ću i podržati svakog ko pronađe ideju koja vodi do počasti Messiju i za sve ono što je dao Barceloni. Moramo mu odati vječno priznanje za sve što je uradio. Za mene lično, Leo će uvijek biti u Barceloni, a okolnosti su nas natjerale da uradimo ono što smo morali", rekao je Laporta pa nastavio:

"Ipak, to ne može pokvariti priznanje koje mu moramo odati, prije ili kasnije, a ja se nadam da će biti što prije. Sigurno ćemo odati počast ovom igraču koji nam je dao toliko godina slave."

Jedna od opcija je da se Messiju oda počast 2024. godine kada će Barcelona slaviti 125 godina kluba, a taj period bi se mogao poklopiti s njegovim odlaskom iz PSG-a.