Popravili odnos
30

Barcelona osvojila titulu pa Laporta zbog Messija bacio navijače u trans: Želimo ga, ovo je njegov dom

K. H.
Joan Laporta (Foto: EPA-EFE)
Joan Laporta (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Barcelone Joan Laporta kaže kako ovaj klub svim silama želi vratiti Lionela Messija u svoje redove, ali da neće uspjeti da mu osiguraju ogromnu platu i da se takmiče s ponudom koju je dobio iz Saudijske Arabije.

Kako je rekao, plan Barcelone je da pronađe adekvatan sistem i plan održivosti u kojem će se Messijeva primanja uklopiti u klupski budžet, a da nakon svega opet moraju čekati odobrenje čelnika La Lige.

"Želimo Messija, ali nećemo ponuditi lude brojke za taj ili bilo koji drugi ugovor. Pokupat ćemo napraviti da sistem funkcioniše s planom održivosti, nakon čega ćemo čekati odobrenje", rekao je Laporta.

Nakon toga, odgovorio je i na pitanje na kojoj poziciji vidi Messija, a kako je rekao, smatra da to nikada neće biti problem s "najboljim igračem svijeta".

"Gdje bi Messi igrao? To će Xavi odlučiti, ali to nikada nije bio problem s najboljim igračem svijeta", rekao je Laporta.

Nakon toga je otkrio da je razgovarao s Messijem i da su uspjeli popraviti odnos.

"Razgovarao sam s Leom, popravili smo naš odnos. Bilo je jako lijepo. Barcelona je Barcelona, a ovaj klub se može takmičiti sa svima. Što se tiče Al-Hilala, oni u Saudijskoj Arabiji rade dobar posao i ulažu, ali insistiram, Barcelona je Messijev dom. Želimo ga u klubu", rekao je Laporta.

Argentinac ima ugovor s PSG-om do 30. juna, a iako se pominjalo kao mogućnost produženje saradnje, sada je potpuno jasno da od toga neće biti ništa.