Cijena bi mogla biti previsoka
49

Barcelona od Arsenala traži 20 miliona eura za Villu

Totalsport
David Villa (Foto: AP)
David Villa (Foto: AP)
Prema napisima Daily Maila, iz Barcelone su spremni prodati svog napadača Davida Villu Arsenalu (31), uz odštetu od 20 miliona eura.

Nije tajna da je menadžer Arsenalovih napadača Arsene Wenger u potrazi za novim napadačem koji će njegovoj ekipi donijeti prijeko potrebnu iskru i ubojitost pred suparničkim golom, a Villa je igrač kojeg jako cijeni.

Iako bi Wenger radije Villu doveo na posudbu i vidio kako će se ovaj snaći u novom okruženju, ako je cijena prava i trajno bi otkupio njegov ugovor (do ljeta 2014.), no vjeruje se da bi cijena od 20 miliona eura mogla biti previsoka za Arsenal, posebno zbog igračeve starosne dobi.

Villa je nezadovoljan svojim statusom u Barceloni i otvoren je za promjenu sredine, ali katalonskom se klubu ne žuri sa prodajom u januaru. Vjeruje se da bi Arsenal kod potencijalnog Villinog transfera konkurenciju mogao imati u Chelseaju, iako se Barcenonin veznjak Andres Iniesta nada da će njegov saigrač ostati.

"Ne znam da li postoji šansa da ode. Mislim da ne, a i ja bih lično volio da ostane jer je Villa ključni igrač", rekao je Iniesta.