Nogomet
12

Barcelona obnavlja Camp Nou za 600 miliona eura

Totalsport
Uprava španskog nogometnog diva Barcelone iznijela je u ponedjeljak prijedlog rekonstrukcije svog kultnog stadiona Camp Noua.

Dugo je trajala rasprava o tome treba li graditi novi stadion u nekom drugom dijelu katalonske prijestolnice ili obnoviti postojeći. Na kraju se uprava odlučila za ovu drugu opciju, ali bit će to iznimno opsežna obnova koja će ukupno stajati oko 600 miliona eura.

Camp Nou će se tom prilikom modernizirati, dobiti nove sadržaje, poput restorana, tribine će biti u potpunosti natkrivene, a kapacitet će biti povećan sa sadašnjih 100.000 na 105.000. Osim stadiona, obnovit će se i dvorana Palau Blaugrana koja se nalazi u sklopu kompleksa, a ubuduće bi trebala primati 10.000 gledatelja.

Uredit će se i okolina Camp Noua, te povećati parkiralište na koje će stati 5.000 automobila.

Prođe li ovaj prijedlog na referendumu, koji će se održati 5. i 6. aprila, radovi će početi u maju 2017. godine, a očekuje se da će trajati do februara 2021. Barcelona bi cijelo to vrijeme svoje domaće utakmice trebala igrati na Camp Nouu tako da će se najveći dio radova obavljati izvan sezone.