Nogomet
15

Barcelona nudi Afellaya ispod cijene, Arsenal i Inter u igri

Totalsport
Ibrahim Afellay (Foto: AFP)
Ibrahim Afellay (Foto: AFP)
Nasljednik Pepea Guardiole na klupi nogometaša Barcelone, Tito Vilanova, ne računa na holandskog ofanzivnog veznjaka Ibrahima Afellaya, a za 6 miliona eura u svojim redovima bi ga željeli Arsenal i Inter.

Navodno u Barceloni "prikupljaju" novac kako bi pokušali realizirati transfer Javija Martineza iz Athletica iz Bilbaa, pa je Afellayev menadžer Rob Jansen svog klijenta već ponudio Interu i Arsenalu.

Za 26-godišnjeg holandskog reprezentativca koji je u Barcelonu stigao iz PSV-a u januaru prošle godine katalonski klub traži svega 6 miliona eura, premda je njegova tržišna vrijednost prema Transfermarktu oko 10 miliona eura.

Arsenal je i prošle godine pokušao angažovati holandskog reprezentativca, no izgubio je bitku s Barcelonom, a nakon što je Afellay u prvih šest mjeseci odigrao 28 utakmica za ekipu s Camp Noua, u prošloj sezoni se uglavnom borio s povredama. Upisao je Afellay svega četiri nastupa u posljednjoj sezoni Primere, pa su prednost kod Vilanove izborili igrači iz Barceloninog podmlatka poput Isaaca Cuence i Cristiana Tella.