La Liga
88

Barcelona nastavila po starom i bez Koemana, Aguero zbog disanja izazvao paniku

N. K.
Foto: Screenshot
Nogometaši Barcelone i Alavesa podijelili su bodove na Nou Campu u 12. kolu La Lige odigravši neriješeno 1:1, a utakmicu je obilježila i panika koju je izazvao napadač domaćih Sergio Aguero.

Naime, pet minuta prije odlaska na odmor Aguero se uhvatio za prsa i pokazao da ima problema s disanjem te je legao na teren. Liječnici su mu pružili pomoć, ali i zatražili da Aguero bude iznesen s terena. Argentinac se potom pridigao, ali nije mogao nastaviti meč. Navijači i svi ljubitelji nogometa su s pravom zabrinuti pogotovo što Aguero nije pao jer je dobio neki udarac.

Gotovo nestvarno je izgledala dominacija Barcelone u prvom poluvremenu protiv Alavesa. Imali su gotovo 80 posto posjeda lopte, pet šuteva i nekoliko desetina opasnih napada, ali nikako nisu mogli do gola. S druge strane, gotovo na prste jedne ruke mogu se nabrojati napadi koje je Alaves izveo na polovini domaćeg tima.

Vrlo brzo nakon što se krenulo sa centra u nastavku meča Depay je doveo Barcelonu u zasluženo vodstvo. Ipak, slavlje je trajalo samo tri minute budući da je Rioja u jednom od prvih napada gostujućeg tima zatresao mrežu domaćina za 1:1.

Do kraja utakmice igralo se u istom ritmu. Barca je konstantno napadala, ali jalovo, dok se Alaves skoncentrisao na odbranu i na kraju osvojio bod.

Podsjetimo, Barcelona je prije nekoliko dana uručila otkaz Ronaldu Koemanu, a ekipu je danas prvi put privremeno vodio Sergi Barjuan.

Barcelona je ovim remijem prestigla Valenciju i sada je na devetoj poziciji u La Ligi, dok je Alaves na 16. mjestu. Katalonci u narednom kolu gostuju Celti, dok Alaves dočekuje Levante.

Rezultat i strijelci:

Barcelona - Alaves 1:1 (Depay 49' - Rioja 52')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore