La Liga
31

Barcelona nakon preokreta i penala u 84. minuti teškom mukom došla do velike pobjede

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Barcelone pobijedila je Elche u gostima nakon preokreta rezultatom 2:1, a oni su do pobjede došli zahvaljujući pogotku koji je postigao Memphis Depay s bijele tačke u 84. minuti.

Barcelona je bila bolji tim u prvom poluvremenu, ali nisu uspjeli postići gol i doći do vodstva. Najbolje šanse je imao De Jong, ali u dva navrata nije bio precizan.

Kada se činilo da će prvo poluvrijeme završiti rezultatom 0:0, Pedri je izgubio jednu loptu i doslovno uposlio Fidela, a ovaj igrač pogađa za 1:0 i donosi iznenađujuće vodstvo domaćem timu.

U 61. minuti Torres je pogodio za 1:1 i vratio Barcelonu u igru, a do potpunog preokreta gosti dolaze u 84. minuti kada je Depay prvo izborio, a zatim i realizovao penal za preokret i vodstvo od 2:1.

Do kraja meča Elche je pokušao doći do gola i poravnanja, no u tome nisu uspjeli i Barcelona je ostvarila izuzetno važnu pobjedu u borbi za prva četiri mjesta koja naredne sezone vode u Ligu prvaka.

Oni trenutno imaju 48 osvojenih bodova, dva više od Betisa koji ima utakmicu manje te tri više od Atletico Madrida. Upravo će se večeras sastati Betis i Atletico Madrid, a taj susret se igra od 21 sat.

Rezultat i strijelci:

Elche - Barcelona 1:2 (Fidel 44' - Torres 61', Depay 84')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore