Polufinale u Cordobi
126

Barcelona nakon drame u finalu Superkupa Španije, Pjanić siguran iz penala

N. K.
Nogometaši Barcelone plasirali su se u finale Superkupa Španije nakon što su večeras poslije penala u Cordobi bili bolji od Real Sociedada. U regularnom dijelu meča bilo je 1:1.

Prvo poluvrijeme je bilo fantastično s velikim brojem prilika s obje strane. Barcelona je očekivano imala posjed lopte, ali Sociedad je u par navrata pokazao da se radi o izuzetno ozbiljnoj ekipi. Šest minuta prije odlaska na odmor Barca je ipak povela golom De Jonga kojem je asistirao Griezmann.

Samo što se krenulo sa centra u nastavku meča Sociedad je izjednačio. Strijelac gola iz penala bio je Oyarzabal. Do kraja meča viđen je nešto lošiji nogomet u odnosu na prvo poluvrijeme pa promjena više i nije bilo.

[TWITTER]1349488021297655814[/TWITTER]

U produžecima su obje ekipe imale nekoliko zicera, ali nisu bili uspješni pa je Barcelona tek poslije boljeg izvođenja penala otišla u finale.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić je ušao u posljednjoj minuti regularnog dijela utakmice te je odigrao produžetke. Bio je jedan od sigurnih izvođača penala u redovima Katalonaca.

Barcelona će u finalu Superkupa Španije igrati protiv pobjednika meča između Real Madrida i Athletic Bilbaa koji se igra sutra.