Ubjedljiv trijumf
262

Barcelona nadoknadila zaostatak i pobjedom nad Sevillom izborila polufinale Kupa kralja

Piše: O. T.
(Foto: EPA-EFE)
Barcelona je uspjela nadoknaditi zaostatak protiv Seville te izboriti polufinale španskog Kupa kralja. Katalonci su nakon poraza rezultatom 2:0 u prvom meču, na domaćem terenu pobijedili rezultatom 6:1.

Barcelona je već u 13. minuti najavila da može nadoknaditi zaostatak iz prvog meča kada je Coutinho pogodio iz penala. Ipak, u 27. minuti i Sevilla dolazi do penala i tako unosi strah na Nou Camp. Na svu sreću za Blaugranu, udarac Evera Banege odbranio je Jasper Cillessen. Bio je to prvi Banegin promašeni penal od svih 13 koje je pucao za Sevillu.

Samo četiri minute kasnije uslijedila je kazna i to od bivšeg igrača Seville. Ivan Rakitić je pogodio za 2:0 i anulirao Sevillinu prednost iz prvog meča. Uz Celtu Vigo i Granadu, Sevilla je protivnik kojem je Rakitić postigao najviše golova u dresu Barce, ukupno tri.

Domaćinu je bilo potrebno samo 10 minuta igre u drugom dijelu da odluči ovaj dvomeč. Coutinho je u 53. minuti postigao svoj drugi gol na utakmici, a onda je samo minutu kasnije Sergi Roberto zatresao mrežu za 4:0.

Arena je u 67. minuti vratio nadu Sevilli, ali su pečat na pobjedu i prolaz Barcelone postavili Luis Suarez i Leo Messi golovima u 89. minuti i drugoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 6:1.

Ranije je Betis na domaćem terenu slavio protiv Espanyola i s ukupnih 4:2 prošao u polufinale. U polufinalu će igrati i Valencia koja je s ukupnih 4:1 savladala Getafe, a ostaje da se vidi da li će u polufinale Real Madrid ili Girona. Real je u prvom meču kao domaćin slavio rezultatom 4:2, a revanš je na rasporedu sutra.