Odličan nogometaš
21

Barcelona mjesecima prati Lyonovu zvijezdu Nabila Fekira

Klix.ba
Skauti Barcelone već nekoliko mjeseci prate nogometša Lyona Nabila Fekira, koji se smatra jednim od najvećih nogometnih talenata u Evropi.

Fekir je bio najbolji igrač utakmice u kojoj je Lyon demolirao Saint Etienne rezultatom 5:0, a na naslovnicama se našao i zbog skidanja dresa i proslave pred navijačima protivničkog tima. Dvadesetčetverogodišnji ofanzivni vezni nogometaš je pun samopouzdanja, a privukao je i pažnju Barcelone.

Skauti Katalonaca prate Fekira već nekoliko mjeseci, a ekipi Barce su već Francuzi Lucas Digne, Ousmane Dembele i Samuel Umtiti.

Fekir je bio najbolji mladi igrač francuske Ligue 1 u sezoni 2014/2015, a u seniorsku reprezentaciju Francuske je pozvan u martu 2015. godine. Poziv Alžira je odbio.

Barcelona ga i dalje pomno prati, a Marca piše da je tehnički sekretar kluba Robert Fernandez lično otputovao na utakmicu u kojoj je Lyon pobijedio Everton 3:0 u Evropskoj ligi.

U Lyonu su svjesni vrijednosti i kvalitete svog igrača, pa čelnike Barcelone očekuju teški pregovori s vlasnikom kluba Jeanom-Michelom Aulasom.

Fekir je važan za Barcelonu i zbog činjenice da Livepool uporno odbija pregovarati o transferu Brazilca Philippea Coutinha.

Osim toga, Aulas još uvijek žali jer je Barceloni prošle godine prodao Umtitija za samo 25 miliona eura.