Nogomet
0

Barcelona kupuje Rooneyja u najskupljem transferu ikad?

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Napadač Manchester Uniteda Wayne Rooney (24) mogao bi sljedećeg ljeta postati član Barcelone i ujedno najplaćeniji nogometaš današnjice, piše News of the World.

Tako je navodno aktualni španjolski i europski prvak za Rooneyja spreman platiti čak 95 miliona eura, što je milion eura više no što je najveći Barcelonin rival Real Madrid platio za Cristiana Ronalda ljetos i učinio ga najskupljim nogometašem.

Karta na koju je Barcelona spremna odigrati je veliko zaduženje Manchester Uniteda, koji bi prodajom najcjenjenijih igrača sanirao barem djelić svojih dugova. Ali News of the World također piše da je veliko pitanje želi li Rooney napustiti klub s Old Trafforda za koji ga ugovor veže do juna 2012. godine.

“United nije imao izbora kada je Ronaldo u pitanju jer je on htio otići na Santiago Bernabeu, ali Alex Ferguson se nada da će Rooney pokazati manju želju za odlaskom”, navodi britanski tabloid.

Činjenica koja ide u prilog ostanku igrača na Old Traffordu je da Rooneyjeva žena Coleen nedavno rodila njihovo prvo dijete, te da bi zbog porodične povezanosti mogla sabotirati odlazak u inozemstvo.