La Liga
121

Barcelona imala 3:0 na poluvremenu i na kraju šokantno ostala bez pobjede

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Nogometaši Celte i Barcelone podijelili su bodove na stadionu De Balaidos u okviru 13. kola La Lige odigravši neriješeno 3:3, iako su Katalonci vodili sa čak 0:3 na poluvremenu.

Bio je ovo i prvi meč otkako je Barcelona imenovala novog trenera Xavija Hernandeza, mada je današnji meč vodio Sergi budući da se nije završila papirologija Barcine legende.

Susret je odlično krenuo po Barcelonu budući da je Fati doveo goste u vodstvo već u petoj minuti, a Busquets je u 18. minuti udvostručio vodstvo. Sjajno prvo poluvrijeme zaokružio je Depay koji je uvećao vodstvo na visokih 0:3.

Međutim, Barce je u drugom poluvremenu podsjetila na svoja ovosezonska izdanja pa su uspjeli prokockati veliku prednost i izgubiti već osvojene bodove.

Nagovještaj problema došao je u 52. minuti kada je Aspas smanjio na 3:1, a Nolito je u 74. minuti vratio utakmicu u egal. Konačnih 3:3 postavio je večeras sjajno raspoloženi Aspas u čak šestoj minuti sudijske nadoknade.

Barcelona je današnjim remijem preskočila Espanyol i sada se nalazi na devetom mjestu La Lige, dok je Celta na 14. poziciji. Barca u narednom kolu dočekuje Espanyol, dok će Celta ugostiti Villarreal.

Rezultat i strijelci:

Celta - Barcelona 3:3 (Aspas 52', 90+6', Nolito 74' - Fati 5', Busquets 18', Depay 34')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore