Nogomet
0

Barcelona ide po Robinha opet u januaru

Totalsport
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Prema pisanju Sunday Peoplea, 40 miliona eura odštete i Thierryja Henrya ponudit će vodstvo FC Barcelone Manchester Cityju za brazilskoga nogometnog čarobnjaka Robinha (25).

Brazilca je trener Josep Guardiola želio dovesti još prošlog ljeta, kad je tek preuzimao katalonsku momčad. Htio ga je ponovno i ovog ljeta, ali su bogati arapski vlasnici odbili ponudu Barcelone tešku 40 miliona eura.

Odbit će i ovu, ustvrdio je u izjavi za Sunday People izvor blizak klubu iz Manchestera.

  • Znamo da je Barcelona zainteresirana za Robinha, no već smo im poručili da nije i neće biti na prodaju. O puštanju Robinha u Barcelonu možemo zapravo razgovarati samo u jednom kontekstu: onom igračke razmjene Robinho - Messi!

I katalonski dnevnik El Mundo Deportivo inače piše o januarskim aktivnostima Barcelone na tržištu. Povod za njih dvostruk je, tvrdi isti izvor: Guardiola treba kvalitetno dugotrajno rješenje na lijevoj strani napada, gdje mu odgovarajuću rolu može odigrati samo Henry, a rupu povremeno krpi Andres Iniesta. Tu bi idealno rješenje za trenera bio upravo Robinho.

Dodatan problem Guardioli će se na zimu stvoriti na poziciji zadnjega veznog nogometaša. Yaya Toure i Seydou Keita, dvojica afričkih nogometaša Obale Bjelokosti i Malija, koje koristi na toj poziciji, izbivat će najmanje mjesec dana, a možda i duže tokom Kupa nacija, afričkoga kontinentalnog prvenstva koje u januaru počinje u Angoli. Stoga mu na poziciji zadnjega veznog igrača treba kvalitetno, makar privremeno rješenje.

Španci pišu da bi to mogao biti Daniele De Rossi, te još vjerojatnije, francuski veteran u Interu Patrick Vieira.