Kup kralja
10

Barcelona i Sevilla rutinski prošli u osminu finala, Real Sociedad ispao od trećeligaša

Piše: E. B.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Barcelona i Sevilla su rutinski prošli u osminu finala španskog Kupa kralja nakon današnjih uzvratnih utakmica četvrtog kola, dok je Real Sociedad šokantno ispao od trećeligaša Lleide.

Barcelona je dočekala Murciju i slavila je rezultatom 5:0, odnosno s ukupnih 8:0. Pogotke za katalonski tim postigli su Alcacer (16.), Pique (56.), Vidal (60.), D. Suarez (74.) i Jose (79.).

Sevilla je također imala prednost od 3:0 iz prve utakmice protiv Cartagene, a u uzvratnom susretu kod kuće je slavila rezultatom 4:0. Pogotke za Andalužane su postigli Ben Yedder (3. i 6.), Ganso (42.) i Correa (66.).

Real Sociedad je slavio u Lleidi s minimalnih 1:0 u prvom susretu, a u uzvratu u San Sebastianu nakon prvog poluvremena činilo se da je priča završena. Real Sociedad je vodio nakon prvih 45 minuta rezultatom 2:0 pogocima Llorentea (23.) i Juanmija (33.), ali su gosti koji se nalaze na 11. mjestu španske treće lige (Segunda B) stigli do velikog preokreta pogocima Nuneza (56.), Moline (penal 59.) i Trillesa (88.) za prolazak među 16 najboljih ekipa u španskom Kupu kralja.

Ranije su plasman u osminu finala osigurali Real Madrid, Numancia, Leganes, Levante i Celta.