Nogomet
242

Barcelona i Manchester United žele Miralema Pjanića

Anadolija
MIralem Pjanić (Foto: AFP)
MIralem Pjanić (Foto: AFP)
Britanski mediji donose opsežnu priču o reprezentativcu Bosne i Hercegovine i fudbaleru talijanske Rome Miralemu Pjaniću za kojeg kažu da privlači veliku pažnju najvećih evropskih klubova među kojima su posljednjih dana i Barcelona i Manchester United.

"Nekadašnji fudbaler FC Metza i Lyona postao je velika fudbalska atrakcija nakon što je 2011. godine prešao u Romu, a svojim fudbalskim sposobnostima i tehnikama je privukao pažnju Barcelone i Manchester Uniteda. Doprinio je mnogo da Roma bude na drugom mjestu u talijanskoj ligi", navodi se u britanskom "The Independentu".

List podsjeća kako je Pjanić imao priliku igrati za druge nacionalne selekcije, ali je na kraju odabrao igrati za reprezentaciju BiH.

"Uvijek je bio na meti medija, a posebno nakon što je, 2008. godine, uspio dobiti pasoš BiH. Počeo je igrati za mlađe selekcije Luksemburga, ali njegova želja je uvijek bila da igra sa Bosnu. Nakon što je dobio pasoš te zemlje dobio je priliku da igra za njenu nacionalnu selekciju", navodi se u tekstu.

Na kraju se dodaje da bi reprezentacija BiH, koja igra u grupi sa Argentinom, Nigerijom i Iranom, ovoga ljeta mogla biti jedno od iznenađenja na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.