Nogomet
0

Barcelona i Las Palmas idu u četvrtfinale Kupa kralja

Piše: Edin Isanović
Espanyol - Barcelona (Foto: EPA)
Barcelona i Las Palmas osigurali su učešće u četvrtfinalu španskog Kupa kralja.

Barcelona je u osmini finala eliminisala gradskog rivala Espanyol. Nakon što su prije sedam dana na No Campu slavili ubjedljivih 4:1, Messi i društvo večeras su kao gosti pobijedili rezultatom 2:0.

Espanyol je igrao dosta grubo u prvom poluvremenu. Napravljeno je nekoliko neopreznih prekršaja nad nogometašima Barcelone. Gosti su došli u vodstvo u 32. minuti kada je pogodio Munir. To je bio njegov treći pogodak u ovom takmičenju. Posljednji gol u prvenstvu ovaj igrač postigao je u augustu 2014. godine.

Minimalnim vodstvom Barcelone otišlo se na odmor. Premda su domaći imali nekoliko dobrih prilika za poravnanje, ali je sjajno intervenisao Marc- Andre ter Stegen.

U nastavku je Barcelona u potpunosti kontrolisala utakmicu, a domaći nogometaši su nastavili sa grubom igrom. Najčešće meta bio je Messi koji je pretrpio nekoliko grubih startova. Trijumf Barceloni osigurao je Munir novim golom u 87. minuti. Sa ukupnih 6:1 Barca je prošla dalje.

Las Palmas je u prvoj utakmici osmine finala pobijedio Eibar 3:2, a identičnim rezultatom slavili su u uzvratu. Iako su imali prednost domaći su težili da postignu pogodak. Uspjeli su to u 43. minuti kada Junca postiže autogol.

U drugom poluvremenu su gosti sa dva brza pogotka preokrenuli su rezultat. Poravnao je Ekiza u 52. minuti, a već u narednom napadu prednost gostima donio je Enrich. Igrao se 59. minut kada je Momo poravnao na 2:2. Pobjedu i plasman dalje za Las Palmas osigurao je Garcia u 83. minuti.