La Liga
24

Barcelona golovima Messija i Griezmanna protutnjala Granadom, Pjaniću 25 minuta za igru

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Barcelone pobijedili su na Nuevo Los Carmenesu u okviru 18. kola La Lige ekipu Granade rezultatom 4:0 pa su tako potvrdili dobru formu upisavši treći vezani trijumf.

Pitanje pobjednika današnjeg meča bilo je riješeno već u prvom poluvremenu u kojem je Barcelona imala vodstvo do 3:0.

Griezmann je uz dosta sreće doveo Katalonce u prednost već u 12. minuti, a potom je upisao asistenciju Messiju koji je udvostručio vodstvo. Sjajni Argentinac je tri minute prije odlaska na odmor postigao svoj drugi, a za Barcelonu treći pogodak.

[TWITTER]1347987077011537925[/TWITTER]

Raspoloženi Griezmann je u 63. minuti također postigao svoj drugi pogodak na asistenciju Dembelea i to je bio gol za konačnih 0:4. Vrijedi izdvojiti da je Granada posljednjih 12 minuta igrala s igračem manje zbog isključenja Valleje.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Miralem Pjanić u igru je ušao u 65. minuti umjesto De Jonga. Pred kraj meča imao je priliku prilikom izvođenja jednog slobodnog udarca, ali je iz dobre pozicije pogodio samo "živi zid".

Barcelona je večerašnjom pobjedom prestigla Villarreal i sada je na trećem mjestu La Lige. S druge strane, Granada se nalazi i dalje na visokoj sedmoj poziciji.

Rezultat i strijelci:

Granada - Barcelona 0:4 (Griezmann 12', 63', Messi 35', 42')

Tabela: