La Liga odlučila
5

Barcelona dobila posebnu dozvolu za transfer nakon završetka prijelaznog roka

F. Z.
Messi i Dembele (Foto: EPA-EFE)
Messi i Dembele (Foto: EPA-EFE)
Prvak Španije Barcelona dobila je posebnu dozvolu od La Lige da potpiše napadača nakon što je završen prijelazni rok u ovoj zemlji.

Teške povrede Ousmanea Dembelea i nešto ranije Luisa Suareza ostavile su Barcelonu u velikim problemima kada je riječ o napadačkoj liniji, a Quique Setien morao je povući i Reya Manaja iz drugog tima Katalonaca za utakmicu s Getafeom.

Prema pravilima La Lige, ako je igrač povrijeđen duže od pet mjeseci, onda klub ima pravo da angažuje nogometaša koji igra u drugoj ekipi La Lige ili nogometaša koji nema ugovor izvan prijelaznog roka.

Nakon što je ljekarska komisija La Lige pregledala Dembeleov medicinski karton i utvrdila da ga čeka šest mjeseci pauze donesena je odluka da se Barceloni dozvoli transfer izvan prijelaznog roka.

Quique Setien je poručio klubu da mu treba napadač, a kao mogući kandidat spominje se Alavesov Lucas Perez koji je postigao devet pogodaka u 22 utakmice ove sezone.

Na listi je i Getafeov Angel Rodriguez koji ima odštetnu klauzulu od devet miliona eura. Ovaj 32-godišnjak postigao je 13 pogodaka ove sezone. Na listi su i Levanteov Roger Marti, kao i Betisov Loren, ali i Real Sociedadov Willian Jose.