Nogomet
21

Barcelona deklasirala Eibar u gostima

Piše: E. I.
Foto: EPA
Foto: EPA
U okviru 19. kola španske La Lige Barcelona je kao gost savladala Eibar rezultatom 4:0. Katalonci su od samog početka pokušavali da nametnu svoj ritam.

U 21. minuti Luis Suarez je imao dobru priliku, ali je pucao iznad gola. Potom su u dva navrata zaprijetili domaći. Escalante u 23. i 26. minuti nije bio precizan.

U 31. minuti gosti su poveli. Pogodio je rezervista Denis Suarez koji je u desetoj minuti zamijenio povrijeđenog Busquetsa. Suarez je bio precizan sa vrha šesnaesterca. Rezultat se do kraja prvog poluvremena nije mijenjao.

Foto: EPA
Foto: EPA

U nastavku Barcelona u 50. minuti povećava vodstvo. Luis Suarez je u šesnaestercu domaćih dobro uposlio Messija koji je zakucao loptu u mrežu za 0:2.

Tri minute poslije domaći postižu pogodak koji je poništen zbog ofsajda. Potom Katalonci nastavljaju sa napadima. U 68. minuti semafor je pokazivao 0:3. Solo prodor napravio je Luis Suarez i sjajno pogodio.

Foto: EPA
Foto: EPA

Konačnih 0:4 postavio je Neymar u 90. minuti. Barcelona sada ima 41 bod, dva manje od vodećeg Reala koji ima i utakmicu manje.