Kup kralja
5

VIDEO / Barcelona deklasirala Cordobu, prošao i Betis

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Ekipa Barcelone savladala je na svom stadionu Camp Nou drugoligaša Cordobu s 5-0 u uzvratnoj utakmici osmine finala Kupa kralja, te se s ukupnih 7-0 plasirala u četvrtfinale.

Najbolji nogometaš svijeta, Argentinac Lionel Messi, koji je u prvoj utakmici dao oba gola u pobjedi 2-0, uzvratni je dvoboj pratio s klupe za rezervne igrače. Za njegovim ulaskom u igru nije bilo potrebe, jer su njegov osnovni posao, davanje golova, uspješno odrađivali saigrači. Konkretnije, dvostruki strijelci David Villa i Alexis Sanchez, odnosno Thiago Alcantara, koji je zabio prvi gol na utakmici u 17. minuti. Villa je poentirao u 21. i 26. minuti, a Sanchez u 55. i 85. minuti.

Betis je u Sevilli pobijedio drugoligaša Las Palmasa 1-0 pogotkom Rubena Castra u 85. minuti, što mu je bilo dovoljno za prolaz, nakon što je prvi susret završio 1-1.

U četvrtfinalu će Barcelona zaigrati protiv Malage, a Betis protiv madridskog Atletica. Od ranije su poznata dva četvrtfinala para u kojima igraju Zaragoza i Sevilla, te Real Madrid i Valencia.

Četvrtfinalni mečevi na rasporedu su 16. i 23. januara.

Kup kralja, osmina finala (uzvrati):

Getafe - Atletico Madrid 0-0, prva utakmica 0-3 Betis - Las Palmas 1-0 (Castro 85), prva utakmica 1-1 Barcelona - Cordoba 5-0 (Alcantara 17, Villa 21, 26, Sanchez 55, 85), prva utakmica 2-0