Nogomet
0

Barcelona čeka Eto'ov odgovor

Totalsport
Foto: AFP/File
Foto: AFP/File
Josep Maria Mesalles, agent kamerunskog nogometaša Barcelone Samuela Eto'a, tvrdi da je njegov klijent voljan ostati u klubu kojem je pogocima pomogao da lani osvoji trostruku krunu.

Doduše rekao je i da “želi, ali vjerojatno neće napustiti Barcelonu”, te da će se s oduševljenjem priključiti Manchester Cityju, koji je poslao službenu ponudu u visini od 25 mili0na eura uz nepoznate bonuse, ukoliko ne dogovori suradnju s aktualnim poslodavcima.

Prema posljednjim informacijama koje su pristigle s Camp Noua osvajači Lige prvaka, Primere i Kupa kralja ponudili su svom napadaču produljenje saradnje na dodatne dvije godine, što znači da bi se 28-godišnji Eto'o u katalonskom nogometnom ponosu mogao zadržati do 2012.

"Barcelona čeka Eto'ov odgovor na ponuđeno dvogodišnje produljenje saradnje pod jednakim uvjetima koje ima u važećem ugovoru", piše na službenim stranicama kluba.

No, Mesalles i Eto'o ne zaboravljaju nedavnu izjavu sportskog direktora Barcelone.

  • Txiki Begiristain mi je početkom juna rekao da se Samuel ne uklapa u klupske planove za nadolazeću sezonu. Ne znam kako se to sve promijenilo u jedno poslijepodne. A, možda sve ima veze samo s time da klub želi zaraditi na njegovom odlasku - kazuje Mesalles.

Spornim se u mogućem odlasku kamerunskog nogometnog reprezentativca pokazuje odšteta koju katalonski klub traži u slučaju da ga napusti najboljeg strijelac prošle sezone. Iako je za Barçu ugovorno vezan na samo još jednu sezonu, klub kojem je Eto'o s 30 pogodaka pomogao da osvojio Primeru, za njega traži između 30 i 35 miliona eura.

  • Ne smatram to realnim potraživanjem, budući da mu ugovor ističe sljedeće sezone. Poznata je ponuda Manchester Cityja i ja neću imati nikakvih problema pregovarati s njima ukoliko se klubovi usaglase - kazao je Mesalles pritom demantiravši da je otpočeo pregovarati s bogatim engleskim Premierligašem, a negirao je i sljedeće navode:

  • Nema istine u onome što se piše. Eto'o ne traži bonus od 15 miliona eura od Barcelone za odlazak, niti je tražio povećanje plaće.