Transfer na pomolu
91

Barcelona blizu dovođenja Neymara, u zamjenu šalju nekoliko igrača u PSG

Klix.ba
Neymar (Foto: AFP)
Neymar (Foto: AFP)
Pisanja medija koja sugerišu kako će Neymar ovog ljeta napustiti PSG dolaze često i brzo. L'Equipe je tako u nedjelju pisao kako će francuski prvak saslušati ponude za Brazilca.

I klupski predsjednik Nasser Al-Khelaifi izgleda prilično zainteresovan za ideju da se riješi superzvijezde.

"Igrači će ranije morati preuzeti odgovornost. Mora biti potpuno drugačiji pristup. Morat će učiniti više i raditi više. Oni nisu tu da bi sebe zadovoljili. A ako se ne slažu, vrata su im otvorena. Ćao! Više ne želim imati nikakvo 'ponašanje' slavnih osoba u svlačionici", rekao je Al-Khelaifi za France Football.

On je potvrdio kako niko nije prisiljavao Neymara da potpiše za klub.

"Želim igrače koji su voljni dati sve što mogu kako bi branili čast dresa i koji su voljni pridružiti se klupskom projektu. Oni koji ne žele, ili ne razumiju, srest ćemo se i razgovarati o tome. Naravno da postoje ugovori koji se moraju poštovati, ali sada je prioritet ukupan broj članova projekta. Niko ga nije prisilio da potpiše ovdje, niko ga nije gurao. Došao je svjesno da se pridruži projektu", rekao je predsjednik, a prenosi Mirror.

Neymar je sada "blizu povratka u Barcelonu", piše GloboEsporto iz Brazila. Oni tvrde kako su "pregovori u toku" i da postoji mogućnost da se posao završi ovog ljeta.

Ideja je da Barcelona plati 100 miliona eura i uključi u transfer nekoliko igrača u dogovoru sa Samuelom Umtitijem, Ousmaneom Dembelom i Ivanom Rakitićem. "Transfer može uključivati Umtitija, Dembelea i Rakitića, plus obeštećenje", navodi se u tekstu.

Sigurno je da postoji još problema prije konačnog dogovora Barcelone s PSG-om za svog bivšeg igrača. I to ne samo zato što su Katalonci, kako se navodi, već dogovorili prelazak Antoinea Griezmanna.