Kup Kralja
87

Barcelona bila pred ispadanjem iz Kupa Kralja, a onda Griezmann zaledio niželigaša

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Barcelone nakon preokreta je uspjela doći do pobjede protiv španskog niželigaša UD Ibiza-Eivisse u meču 1/16 finala Kupa Kralja rezultatom 2:1.
Domaći tim je puno bolje otvorio meč i već u devetoj minuti je stigao u vodstvo pogotkom koji je postigao Cabelle, a do poluvremena domaći tim je propustio priliku postići još nekoliko pogodaka pored bezidejnih igrača Barcelone.

Najbolje prilike za španskog niželigaša imali su Oliveira i Rodado u finišu prvog poluvremena, ali se na pauzu ipak otišlo s minimalnom prednošću domaćeg tima od 1:0.

U drugom poluvremenu Barcelona nikako nije uspjevala pronaći put do gola svog protivnika, a onda u 72. minuti Frenkie de Jong fantastično upošljava Antonia Griezmanna koji lagano postiže gol iz situacije jedan na jedan s golmanom, da bi isti igrač u 95. minuti postigao svoj drugi gol i tako donio preokret Barceloni za prolazak u osminu finala.

Barcelona je u ovom susretu igrala u formaciji 3-5-2, što je sistem igre koji koristi novi trener Quique Setién, ali se i protiv španskog niželigaša moglo vidjeti puno problema u igri i pitanje je koliko će Katalonci moći u nastavku sezone.