Zvanično
78

Barcelona besplatno dovela lidera svlačionice Milana, može otići za pola milijarde eura

D. P.
Kessie potpisuje četverogodišnji ugovor (Foto: FC Barcelona)
Kessie potpisuje četverogodišnji ugovor (Foto: FC Barcelona)
Nogometaši Barcelone u narednoj sezoni bit će jači za Francka Kessieja, korpulentnog veziste koji je upravljao sredinom terena ekipe Milana godinama unazad.

Kessie (25) u Barcelonu stiže kao besplatan nogometaš, što je poznato već nekoliko mjeseci. Reprezentativac Obale Slonovače odbio je novi ugovor u Milanu i prije nekoliko mjeseci dogovorio je prelazak na Camp Nou.

Ovaj transfer je od danas i zvanično potvrđen. Barcelona je na svojim stranicama predstavila korpulentnog vezistu koji bi trebao biti pravo osvježenje u veznom redu.

Reprezentativac Obale Slonovače potpisuje ugovor do 30. juna 2026. godine, a otkupna klauzula u ugovoru bit će mu 500 miliona eura.

Zanimljivo, Kessie je u nogometu poznat po nadimku "predsjednik". Kada su ga novinari pitali zbog čega ga tako zovu, odgovorio je da je razlog to što je lider u timu i svlačionici Milana.

"Tako me zovu jer sam predsjednik tima, glava svlačionice", rekao je Kessie prošlog ljeta u razgovoru za Sky Sports.

Barcelona je zakazala zvaničnu prezentaciju za srijedu. U 11 sati bit će potpisan ugovor, a onda će u 11:30 biti predstavljen u trening centru Tito Vilanova. Konferencija za medije i obraćanje Kessieja zakazano je za 12:15.