Marca napravila poređenje
10

Barca prima dvostruko više golova nego lani, ali pobjeđuje

Totalsport
Foto: Arhiv/AFP
Foto: Arhiv/AFP
Nogometaši Barcelone ove sezone nižu pobjedu za pobjedom. U osam utakmica španskog prvenstva imaju sedam pobjeda i remi, a u Ligi prvaka dvije pobjeda u dva susreta.

Međutim, koja je velika razlika između ovosezonske Barcelone Tita Vilanove i one prošlosezonske kada je na klupi sjedio Pep Guardiola? Pod Guardiolom je Barcelona igrala čvršću odbranu, navodi Marca i potkrepljuje sve statistikom.

Naime, u 12 službenih utakmica ove sezone Barcelona je primila čak 17 golova. U 8 dosadašnjih ligaških susreta katalonski je klub primio 11 golova. U isto doba sezone 2011/12 su primili tek pet golova, a dali šest više.

Nadalje, u posljednja tri ligaška susreta Barcelona je primila čak osam golova. Četiri su primili na Riazoru od Deportiva, dva u El Clasicu od Reala na Camp Nou i dva od Seville na Sanchez Pizjuanu.

To im se u Primeri nije dogodilo od sezone 2008/09 kada su između 23. i 25. kola toliko golova primili u utakmicama protiv Betisa, Espanyola i Atletica.

Prorealovski nastrojena Marca zaključuje: "Barca pobjeđuje jer Messi briljira, ali propusti u odbrani doći će im na naplatu kad-tad".