Primera liga
0

Barca i Real sezonu počinju gostovanjima

Totalsport
Izvučeni su parovi prvog kola španskog nogometnog prvenstva u sezoni 2010/2011. Sva će četiri predstavnika Primere u Ligi prvaka (Barcelona, Real, Valencia i Sevilla) krenuti s gostovanjima.

Tako će dvostruki uzastopni prvaci, nogometaši Barcelone, prvenstvenu sezonu započeti u posljednjem vikendu avgusta gostovanjem kod Racinga u Santanderu.

Jose Mourinho debitovat će na klupi madridskog Reala 28. ili 29. avgusta u Palma de Mallorci, kod španskog predstavnika u Evropskoj ligi i lani petoplasirane ekipe Primere.

Valencia će u goste Malagi, a Sevilla Levanteu. Madridski Atletico jedini će od favorita biti domaćin, i to protiv Sportinga iz Gijona.

Prvi "clasico" u sezoni, dvoboj Barcelone i Reala, gledatelji će vidjeti na Nou Campu 28. novembra u derbiju 13. kola, dok će uzvrat u Madridu biti 17. aprila 2010. godine.

Primera, parovi 1. kola u sezoni 2010/2011:

Levante – Sevilla Mallorca – Real Madrid

Espanyol – Getafe Atletico Madrid – Sporting Gijon Real Sociedad – Villarreal Deportivo La Coruńa – Zaragoza Osasuna – Almeria Racing – Barcelona Malaga – Valencia Hercules – Athletic