Prijateljska u februaru
0

Barbarić drugi pomoćnik Miroslava Blaževića

FENA
Ivica Barbarić imenovan je za drugog pomoćnog selektora nogometne A reprezentacije Bosne i Hercegovine Miroslava Blaževića, odlučio je Izvršni odbor NSBiH na sjednici u Sarajevu.

Usvojena je i informacija selektora Blaževića o odigravanju prijateljske utakmice A reprezentacije u februarskom terminu. Ako protivnik ne bude neka od selekcija iz Perzijskog zaljeva reprezentacija BiH bi utakmicu mogla odigrati protiv jednog od hrvatskih prvoligaša, Hajduka ili Dinama, saopćeno je iz NSBiH.

Na sjednici nije usvojen prijedlog Konkursne komisije o uvjetima i raspisivanju konkursa za izbor generalnog sekretara NSBiH, a odluka o tome bit će donesena na sljedećoj sjednici.

Uvojen je prijedlog FSRS da se za člana Komiteta za sudije i sudijska pitanja imenuje Duško Vujičić umjesto Radiše Vrhovca.

Izvrni odbor je usvojio i prijedlog izmjena i dopuna u Propozicijama takmičenja Premijer omladinske lige BiH za sezonu 2008./2009., informaciju o trenutnom stanju implementacije projekta izgradnje trening-centra NSBiH u Zenici, kao i ostavku člana IO NSBiH Fikreta Mujkića, s tim da se pokrene procedura za izbor novog člana IO iz NS Tuzlanskog kantona.

Prijedlog plana prihoda i rashoda budžeta NSBiH za 2009. godinu, bit će razmatran na sljedećoj sjednici.